Zapisala: Danijela Ribizel
V sredo po pouku so učenke 6. c barvale jajčka s čebulnimi olupki. Barvanje jajčk je prijetno in nezahtevno opravilo. Potrebujemo zelene liste ali cvetove rastlin, ki rastejo na zelenici in na travniku, stare (hlačne) nogavice, vrvico, škarje in seveda olupke rdeče čebule. Na pripravljen kos blaga položimo zanimiv zeleni list ali pa sestavimo vzorček, nanj položimo jajce, zavijemo kot mošnjiček in trdno zavežemo. Jajca kuhamo v kropu 8 do 10 minut, odvisno od velikosti jajca. Čas kuhanja začne teči, ko voda zavre. Izbiramo jajca s svetlejšo lupino in srednje debela. Ko so jajčka skuhana, z lupine odstranimo vse, speremo pod tekočo vodo in pustimo, da se posušijo. Pred uporabo jih namažemo z maščobo, da se svetijo.
Poglejte, kako nam je uspelo?

